Antropologia

 
Llibres

Revistes

Sel·lecció de revistes de Sociologia i Antropologia del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV

Revistes destacades

Podeu consultar també:

Definició

  • Antropologia social: L’antropologia social es proposa d’obtenir coneixement respecte a les institucions i els processos socials que constitueixen el sistema de comportament dels individus d’una societat, i, comparant aquestes formes de comportament amb les d’altres societats, procura d’establir models i categories d’institucions socials. (Gran Enciclopèdia catalana)
  • Antropologia criminal: Branca de la criminologia dedicada a l’estudi dels factors antropològics amb relació a l’activitat criminal (Gran Enciclopèdia catalana)
  • Antropologia forense: L’antropologia física forense s’encarrega de la identificació de restes humanes donat la seva àmplia relació amb la biologia i variabilitat de l’esquelet humà. També pot determinar, en el cas que hagin deixat marques sobre els ossos, les causes de la mort, per tractar de reconstruir la mecànica de fets i la mecànica de lesions, conjuntament amb l’arqueòleg forense, el criminalista de camp i metge forense, així com aportar, si és possible, elements sobre la conducta del victimari per mitjà d’indicis deixats en el lloc dels fets i el tractament perimortem i post mortem donat a la víctima (Wikipedia)

Webs d’interés

Bases de dades

PsycINFO [Recurs electrònic]

Inclou referències bibliogràfiques i resums d’articles de revista, capítols de llibres i monografies des de 1806 en el camp de la psicologia, i sobre els aspectes psicològics d’altres disciplines: medicina, psiquiatria, infermeria, sociologia, educació, farmacologia, fisiologia, lingüística, antropologia, empresa i dret. Recull unes 1.800 publicacions periòdiques d’àmbit internacional. Incorpora anualment uns 50.000 registres

Traduir »