Altres webs i recursos d’interés – Economia

 
Relació d’enllaços a recursos web gratuïts seleccionats per la Biblioteca
Arco Mediterráneo Auditores (AMA) L’AMA és una organització professional europea de caràcter transfronterer (actualment Espanya, França i Itàlia) que arreplega a institucions regionals representatives d’auditors i d’altres professionals de la comptabilitat. La seua pàgina web inclou informació útil per resoldre les necessitats internacionals bàsiques d’aquest tipus de professionals.
Asociación Española de Asesores Fiscales (AEDAF) La pàgina web de l’Asociación Española de Asesores Fiscales ofereix un potent cercador que permet localitzar documentació que elabora l’associació des de 2009 útil per a l’assessorament tributari.
Asociación Española de Asesores Fiscales y Gestores Tributarios (ASEFIGET) La pàgina web d’aquesta associació ofereix accés a dossiers de premsa, notícies d’actualitat i les seues publicacions des de l’apartat «Comunicación».
Asociación Española de Contabilidad y Administración de Empresas (AECA) La página web de l’associació permet l’accés en línea a una part de les seues publicacions.
Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) La página web permet l’accés a les revistes European Accounting and Management Review (ISSN 2385-3921) i Comptabilitat i Direcció (ISSN 1887-570X), publicades per l’associació, i altres documents.
Consejo General de Economistas Pàgina web del Consejo General de Economistas que agrupa, coordina i representa en l’àmbit nacional i internacional als trenta-tres Col·legis d’Economistes existents, ordena l’exercici professional d’acord amb l’establit per les Lleis, i defensa i protegeix els interessos dels economistes.
Finect (abans Unience) Xarxa social espanyola enfocada al món de finances que permet als seus usuaris, tant particulars com a professionals, entrar en contacte entre ells per a comentar inversions, demanar consell financer, practicar amb carteres simulades, compartir carteres reals i accedir a la informació més detallada d’accions i fons i cotitzacions en temps real.
Institute of International Finance (IIF) Aquest institut ofereix una font independent d’investigació econòmica i financera global, proporciona una avaluació exhaustiva de la perspectiva global amb un enfocament sobre la clau de les economies emergents, l’anàlisi puntual dels fluxos de capital cap als mercats emergents i els desenvolupaments dels mercats financers internacionals.
Instituto de Contabilidad y Auditoría de Cuentas (ICAC) Aquest organisme autònom adscrit al Ministerio de Economía y Competitividad ofereix entre les seues publicacions l’accés gratuït a la base de dades ICALI (Índice de Contabilidad y Auditoría en Lenguas Ibéricas), actualitzada al febrer de 2009, instrument de documentació sobre matèries comptables i d’auditoria.
Instituto de Estudios Fiscales (IEF) La missió institucional d’aquest organisme autònom consisteix en impulsar i articular nuclis de reflexió i investigació que connecten amb les necessitats de la Hisenda Pública i la societat. Per aquest motiu, realitza un important esforç editorial amb la finalitat de potenciar la difusió dels treballs d’investigació que es desenvolupen en l’àmbit o amb el seu suport, i una part de les seues col·leccions es troben disponibles en línea des de la seua página web. L’IEF també difon bases de dades estadístiques com BADESPE (Base de datos económicos del Sector Público Español) o bases de microdades tributàries (mostres de declarants de l’IRPF).
Laboratori de Recerca en Economia Experimental (LINEEX) LINEEX es el Laboratori d’Economia Experimental del centre d’investigació ERI-CES (Estructura de Investigación Interdisciplinar de Comportament Econòmic-Social) de la Universitat de València.
Portal del Auditor (ICJCE) Portal del Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España (ICJCE) que dóna informació sobre les últimes novetats normatives nacionals i internacionals del sector de l’auditoria, així com de les iniciatives impulsades des de l’Institut per a oferir el suport necessari en el desenvolupament d’aqueixa activitat.
RePEc/IDEAS rankings Aquesta pàgina ofereix enllaços a diverses classificacions de la recerca en Economia i camps relacionats. Aquest anàlisi es basa en dades recollides amb el projecte RePEc, en què els editors autoarxiven les seues publicacions i els autors creen perfils en línia de les obres arxivades a RePEc. Les classificacions s’actualitzen normalment al voltant del 3 al 5 de cada mes.
Resources for Economists on the Internet (RFE) Guia internacional de recursos de diversos àmbits dins l’economia recopilats per la American Economic Association i organitzats segons tipologies documentals.
VoxEU.org (CEPR’s policy portal) Portal creat al juny de 2007 per promoure la difusió de la recerca basada en l’anàlisi de polítiques i comentaris per part dels principals economistes. El públic objectiu són els economistes dels governs, organitzacions internacionals, institucions acadèmiques i el sector privat, així com periodistes especialitzats en economia i estudiants d’economia.

 

Traduir »