Institucions i associacions professionals – Turisme

 
Institucions
Organització Mundial del Turisme (OMT) Web oficial de la principal organització en matèria turística. Entre altres coses podem trobar els programes marque de cooperació mundial o per regions, el calendari anual d’esdeveniments turístics o serveis en línia tals com  el servei de publicacions o el portal per a investigadors universitaris, estudiants i professionals WTOelibrary.
Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic. Turisme Informació i recursos elaborats o recopilats per l’OCDE relatius al turisme. S’inclouen OECD Tourism Trends and PoliciesOECD Tourism Papers, publicacions periódiques suscrites per l’Universitat de València.
Comissió europea. Turisme Polítiques i accions desenvolupades per la Unió Europea sobre el turisme com a activitat econòmica generadora de creixement econòmic, ocupació i desenvolupament social. Inclou eines com el Virtual Tourism Observatory (VTO) per a recolzar als responsables polítics i les empreses a desenvolupar millors estratègies per a un sector turístic europeu més competitiu.
Espanya. Secretaría de Estado de Turismo Portal del Ministerio de Industria, Energía y Turismo mitjançant el qual podem accedir als diferents apartats de l’àrea de Turisme del Govern d’Espanya.
Turespaña Organisme nacional de Turisme responsable del màrqueting d’Espanya en el món i de crear valor per al seu sector turístic impulsant la sostenibilitat econòmica, social i mitjà ambiental de les destinacions nacionals. Accés al contingut complet d’estudis i informes i documents específics del portal. Cal posar les claus en l’àrea «Profesionales»
Agència Valenciana del Turisme Web oficial del Turisme de la Comunitat Valenciana.
INVAT·TUR Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, centre concebut com una plataforma de trobada de tots els agents del sector turístic a la recerca de la millora de la competitivitat i sostenibilitat del model turístic de la Comunitat Valenciana, a través del desenvolupament de projectes d’I D i i de l’adaptació a les noves tendències del mercat turístic.
Associacions professionals
Asociación Española de Expertos Científicos en Turismo (AECIT) Associació entre les tasques de la qual es troben la realització de congressos a nivell estatal, la publicació, entre unes altres, de «l’activitat turística espanyola l’any…», la participació en fires com FITUR, o la comunicació entre els socis a través dels seminaris realitzats. En els seus enllaços d’interès s’arrepleguen els enllaços a pàgines oficials de turisme de les comunitats autònomes.
Association for Tourism and Leisure Education (ATLAS) Ofereix un fòrum per a promoure l’intercanvi d’estudiants i personal, la recerca transnacional i per a facilitar el pla d’estudis i desenvolupament professional. ATLAS actualment compta amb membres en prop de 60 països.
Exceltur Associació de professionals del sector turístic formada pels més rellevants grups empresarials turístics espanyols. Web molt participativa que proporciona abundant informació de congressos i esdeveniments.

 

Traduir »