Dret penal

 
Com trobar llibres de dret penal

Com trobar revistes de dret penal

Cerca Dret penal en Trobes i selecciona revistes.

Podeu consultar també:

Revistes destacades

Definició (Enciclopedia Jurídica)

  • Conjunt de normes de dret que tenen per objecte la sanció de les infraccions. En sentit ampli, el dret penal comprèn també les normes que tendeixen a la sanció dels estats perillosos. Sinònim: dret criminal.
  • El dret penal, en sentit estricte, és una part de l’ordenament jurídic, és dret positiu vigent. Per això el correcte és definir-lo com una branca de l’ordenament jurídic. Podem definir-lo, llavors, com la branca de l’ordenament jurídic que agrupa les normes que l’estat imposa sota amenaça de sanció, limitant i precisant amb elles la seva facultat punitiva.

Normativa

 

Diccionaris i enciclopèdies de Dret penal

Webs d’interés:

Bases de dades

  • National Criminal Justice Reference Service (NCJRS) Abstracts Database: Aquesta base de dades cobreix les publicacions relacionades amb la investigació, el desenvolupament i la posada en pràctica de la justícia criminal i juvenil i el control de drogues. Permet buscar en més de 189.000 publicacions internacionals i nord-americans, inclosos llibres, informes de recerca, articles de revistes, presentacions audiovisuals, investigacions no publicades i informes federals, estatals i governamentals.
  • ProQuest Criminal Justice: ProQuest Criminal Justice és una base de dades completa que dóna suport a la investigació criminal, les causes i efectes i implicacions legals i socials, així com litigis i tendències del crim. A més de revistes científiques dels Estats Units i internacionals, inclou publicacions sectorials de compliment de la llei, informes criminals, blocs sobre crim i altre material important per als investigadors o per als que preparen la seva carrera en justícia penal, compliment de la llei i camps relacionats.

 

Consulta també les Fonts d’informació jurídica de la guia temàtica de dret

Traduir »